INFORMATIONSBREV MARS 2024

Snart är det påsktider och då vill vi gärna att det ska vara fint på vår gård. De gula krukorna som stått under tak i vinter ska sättas på plats och blommor ska planteras. Våra starka män i föreningen kan kanske hjälpa till med att ställa dom där de brukar stå så ordnar blomstergruppen lite fina vårblommor.

Det är roligt att våra barn i föreningen tycker det är kul att sparka boll. Men ibland blir det lite för höga bollar och risken för att något kan gå sönder finns. Därför måste det vara låga bollar som gäller framöver. Viktigt är att barnen har roligt tillsammans och det ska de få lov att ha fortsättningsvis också.

Söndagen den 21 april kl 11 hoppas vi att alla som orkar och kan hjälper till med VÅRSTÄDNINGEN. Det är då vi tillsammans träffas på gården och fördelar ut sysslor där vi gör fint inför vår och sommarsäsong. Det finns en hel del att göra både utomhus och inne på de platser där ingen annan än oss själva kan göra något. Alla som hjälper till bjuder vi på korv och bröd samt dryck som tack. Dessutom är detta ett tillfälle för trivsel och att lära känna sina grannar. Vi brukar ha skoj tillsammans.

Den 29 maj är det årsstämma i föreningen och då går vi igenom årsredovisningen för det gångna året 2023 tillsammans med vår förvaltare på Bredablick. Det är viktigt att så många som möjligt kan komma. Vi har haft ett tufft år, men vi har lyckats få ordning på ekonomin. Men vi kan inte ropa hej förrän vi är över bäcken. Vi fortsätter att strama in på det vi kan och gör så mycket vi kan själva.

Sopkärlen i Miljöhuset får inte bli överfyllda. Då tömmer inte sopgubbarna kärlen. Dessutom ska vissa kärl vändas så att handtagen som sopgubbarna tar i är utåt. Det står på locket vilka som avses. Papper, kartonger och glas måste sorteras och packas ihop. Allt för ofta är det wellpappkartonger som bara slängs i utan att packas ihop. Är de stora så kör dom till Ollebo. Kärlen är till för alla och de har begränsat utrymme. Vi i styrelsen försöker hålla rent och snygg. Hjälps vi åt så blir alla glada.

Information finns löpande på föreningens hemsida; https://www.bofinken.info, anslagstavlan vid huvudentrén, entrén mot Valborgsgatan (som måste hållas stängd) och miljöhusets dörr. Ni som vill få nyhetsbrevet som mail och ännu inte anmält det, skicka ert namn, lägenhet och mailadress till kim@texthuset.se.

Styrelsen