INFORMATIONSBREV DECEMBER 2023

Info till medlemmarna i Brf Bofinken, december 2023
Det blev glögg och pepparkakor och julmust till barnen när vi reste vår julgran på gården i söndags den första advent. Tack alla som kom och förgyllde tillvaron samt hjälpte till med att byta ut stenkrukorna mot en fin grön julgran. Nu står även Jultomten på sin plats.
På måndag den 11 december har vi extrastämma då vi ska fastställa en ny styrelse. Det är oerhört viktigt att så många som möjligt kan komma. Då får ni också tillfälle att informeras om föreningens ekonomiska läge. Kan ni inte själva närvara (en per hushåll) så måste det finnas fullmakt om ni ska ha rösträtt. Två tredjedelar av föreningens medlemmar måste närvara. Vi ses kl 18 i samlingslokalen.
Som ni märkt är det vinter och då närmar sig även tiden då el-räkningen ska betalas. Hitintills har föreningen stått för elkostnaderna i väntan på att brf Bofinken skulle bli momsregistrerade hos Skatteverket.
Betalningen för de fyra första månaderna kommer på januariavin 2024 och sedan kommer nästa betalningstillfälle på februariavin för tre månader, därefter på marsavin kommer två alternativ tre månaders betalning. Se till att ni inte spenderar alla pengar på julklappar även om det är trevligare.
Varje bostad har individuell elmätare och elbilarna är kopplade till en personlig tagg som går på bostadens elmätare.
Idag har vi 8 elplatser utomhus och det är för närvarande tre hushåll som har elbil. När någon införskaffar sig en elbil och står på en icke elladdplats, har denne förtur till en parkeringsplats med elladdning.
Nu har vi ett sådant fall där en av våra medlemmar har införskaffat sig en elbil och har behov av elbilladdplats. Vi i styrelsen frågar därför alla er som står på en elbilladdplats, om ni kan tänka er byta parkeringsplats med den som nu kommer att ha behov av elbilladdplats. Om ingen anmäler sig frivilligt måste Styrelsen utlysa lottning.
Vi ses på Måndag den 11 december kl 18
Mvh styrelsen