Nyhetsbrev oktober

Info till medlemmar i BRF Bofinken, oktober 2023
Efter en underbar sensommar, eller Britt-sommar som det också kallas när det är så varmt som det varit i september, börjar vi märka av höstens antågande. Växterna börjar vissna och andra förbereder sig för vintervilan.

Vi i styrelsen, Bertil, Stig och Kim, vill tacka alla som så flitigt stänger grindarna när ni kört in eller ut med bil, cykel med mera. Det viktigaste av allt, och som många glömmer, är att stänga grinden efter sig. Det måste göras manuellt genom att antingen trycka på sin fjärrkontroll eller slå in koden 1632 på dosorna som finns vid och på grindarna. Varutransporter, hantverkare, pizzabud och gäster som kommer förbi vet oftast inte om detta. Därför måste vi som bor här se till att hjälpas åt så att grindarna är stängda alla tider utom vardagar kl 7-14 då sopgubbarna kommer för att hämta vårt avfall i Miljöhuset. Då ska grindarna stå öppna. På helgerna ska grindarna ALLTID vara stängda. Det är för vår egen trygghets skull. Ser du att grindarna är öppna på kvällen när du t.ex slänger sopor – stäng grinden är du snäll.

Nu har alla el-laddstolpar som vi beställt kommit upp och de som skulle ha tagg för att ladda sina elbilar och laddhybrider delats ut. Vi har haft lite bekymmer med att taggarna inte svarar när vi ska ladda bilen, men nu är även det åtgärdat. OBS! Det tar någon minut innan det gröna ljuset blir blått och elen kommer in i batteriet. Taggarna registrerar mängden el som var och en laddar sin bil med och kommer sedan på avin från Bredablick, föreningens ekonomiska förvaltare. Nu är det också några av oss som använt sig av Bertils elladdare som sitter på Miljöhusets vägg. Här får alla som nyttjat den vända sig till Bertil med betalning så att inte Bertil står med hela elnotan ensam.

Gästparkeringen ska bokas på samma sätt som tvättstugan!
När det gäller gästparkeringen så är det du som bor i föreningen som har ansvaret för att parkeringen bokas på de tider då ni har gäster, hantverkare eller andra som står där. Kostnaden är 5 kr per timme, max tre sammanhängande dygn, och det görs via appen du har för att boka tvättstugan, samlingslokalen, övernattningsrummet eller bastun. Det är hur enkelt som helst. Har du ingen app så finns det en skärm i källaren utanför tvättstugan som fungerar likadant. Saknar du pinkod eller glömt den så maila Stig på orryorry@live.dk så mailar han koden till dig. Vi kommer att sätta upp en skylt vid gästparkeringen om vad som gäller.

Kostnaden för elen kommer att faktureras ut under Q1 2024. Exakt hur fördelning kommer se ut är inte satt, men vi har haft en dialog med Bredablick om att sprida ut elkostnaden över 2-3 månader så att allt inte kommer i en klumpsumma. Vi har rörlig el från E.On, vilka har hitintills acceptabelt i pris.

Styrelsen har ambitionen att dela ut ett nyhetsbrev varje månad. För att slippa hugga ner en hel skog ber vi alla våra medlemmar som har en mailadress skicka den till kim@texthuset.se så skickas nyhetsbrevet direkt till din mailbox. Alla ni som saknar mailadress kan antingen läsa på föreningens hemsida; https://www.bofinken.info och/eller läsa nyhetsbrevet på anslagstavlan vid huvudentrén, entrén vid dörren ut mot Valborgsgatan (som måste hållas stängd – ibland med kraft) och miljöhusets dörr.
Med önskan om en skön höst!
Styrelsen