INFORMATIONSBREV

Information till medlemmar i Brf Bofinken, juni 2024
Tack alla som kom till vårt årliga föreningsstämma den 29 maj. Vi var 18 av 26 medlemmar närvarande, vilket uppfyllde kravet på 2/3. Som stämmoordförande hade vi föreningens ekonomiska förvaltare Måns Scott från Bredablick. Måns gick igenom den ekonomiska årsredovisningen för 2023 och medlemmarna fick tillfälle att fråga.
Föreningens styrelse fick ansvarsfrihet. Styrelsen med ledamöterna Kim, Stig och Emir samt Hans som suppeant valdes om för ytterligare ett år. Till revisor valdes Erik Oredsson och Tanja fortsätter som valberedning. Vi alla tackar för föreningens förtroende. Årsmötesprotokollet finns att läsa på hemsidan www.bofinken.info
Vi vill gärna uppmärksamma att det är inte tillåtet att köra moped, motorcykel eller annat fordon på innergården. Det borde vara solklart för alla. Vi har många barn som leker på gården samt äldre som inte kan hoppa undan i all hast för att det kommer fordon körandes. Därför måste vi alla hjälpas åt så att ingen kommer till skada. Fler förbudsskyltar eller chikan (sidoförsjutande hinder) vill vi helst inte sätta upp.
Att det står ”parkering förbjuden” och ett stort överstruket P målat på stenarna innan man kommer till innergården, betyder att här får ingen parkera. Blir det brand eller något annat utryckningsfordon som måste kunna komma in på gården, då blir föreningen betalningsansvarig. Vi i styrelsen vill varken riskera liv eller orsaka osämja med polis, ambulans eller räddningstjänst.
Appropå brand. I helgen satt hemtjänstens personal och rökte på den gröna bänken vid parkeringen. Av någon oförklarlig anledning valde de att fimpa sina cigaretter i papperskorgen, verå den brann för fullt när de hade lämnat platsen. Som tur var rusade Henrik ut med en hink vatten och släckte elden innan den spred sig till staketet i trä. Hade det inte varit för Henrik hade elden kunnat förstöra våra hem ut mot parkeringen. Tack Henrik får snabbt agerande.
Detta gjorde att styrelsen handgripligen monterade bort papperskorgen och ersatte den med en växt i ett kopparkärl. Denna åtgärd gjorde istället för att sätta upp en skylt om Rökning förbjuden.
Från första oktober gäller följande nya parkeringsavgifter; uteplats utan laddare 500 kr/månad (463 kr tidigare), uteplats med laddare 600 kr/månaden och sedan sänks garageplats från 725 till 650 kr/månaden, vilket vi anser är rimligt med tanke på storleken på garagen samt att det inte finns möjlighet att ladda elbil inne garagen.
Efter önskemål från medlemmarna sänks avgiften för samlingslokalen från 500 kr till 300 kr från och med 1 juli i år. Bokning görs som vanligt via appen eller skärmen vid sidan om tvättstugan.
Nu håller vi i styrelsen sommaruppehåll och önskar alla medlemmar en trevlig sommar. När det gäller blommorna på gården är alla medlemmar välkomna att vattna blommor och växter i krukor på innergården.
Styrelsen